Tillbaka

Välkommen till Sippolas kennel

Start
Aktuellt
DW 1960-2012
DW > 2013
Vildsvinsjaktprov
Skydd utrustning
Kullar
Fotoalbum
Arkiv
Om oss
Kontakt
Stambok
Äldre nyheter
Reportage Jakt Vapen

 Stickvapen
Inte ofta vi kan använda kulvapen som hundförare. Kniv är det som används mest för att avfånga skadat vilt.Dessa är tyska modeller.  Spjutet monterat.I lugnt läge bärs kniven i bältet och monteras på skaftet när det behövs.Skaftet används som käpp/stör när kniven inte är monterad.
Skaftet är delbart på mitten och kan användas i full längd eller kortare version. Ett spjut är egentligen en kniv på långt skaft för att avlivandet ska kunna ske snabbt och bespara djuret lidande. Att ha för kort knivblad kan vara snudd på djurplågeri.

Skyddsvästar för hund: Generellt så är det bättre med väst än utan, om man vill skydda hunden.Mycket viktigt med passformen. Skavsår vid frambenen är känt problem. Därför viktigt med detaljer o att västen passar. De som jag skriver om här använder vi själva. Kan inte uttala mig om andra västar, finns många numera både i Sverige och utomlands.
 Tusk proof västen.
Svensk produkt som har ett mycket bra skyddstyg. Bäst att få den måttsydd. Malin Herbertsson,Torestorp är duktig på att sy och kan lösa de flesta problem så västen passar dina hundar. Olika färger. Personligen föredrar jag en hel väst,alltså sydd i ett stycke. Den tål påfrestningarna bättre! Västen har räddat livet på mina hundar flera gånger! Västen efter säsongen 13/14. Notera att halsskyddet är VIKTIGT!! Hundar jobbar på olika sätt.
Mina arbetar framifrån och är orädda. Viktigt att skydda de stora blodkärlen.Att inte skydda hals och front är bara dumt.


Plus: Skyddstyget mycket bra. Inga skavsår, Bra service av Malin. Västen har hållit i många år trots hårt slitage.
Minus: Dragkedjan svag, halskragen inte helt optimal,om yttertyget går sönder vilket den kan göra under jakten, tar västen in vatten och blir mycket tung.Farligt om ett litet hål i yttertyget finns om hunden arbetar i vass,vattensjuka områden osv. Skyddet över bakstället-låren för kort. Dåliga sömmar som inte håller.
Produktutvecklingen har gått framåt och idag är västen klart förbättrad så det som anges som minus på min väst är ändrat till det bättre! yttertyget, dragkedjan, sömmar och längden är ändrad.

www.Tuskproof.se
      Välskyddad front

Välanvänd och sliten men håller ändå ihop.


Mikut-West. Tysk välbeprövad väst som vi haft i många år.Måttsydd. Smidig och lätt. Just denna på Lexi är det reflexflärpar på sidorna men de slits av snabbt.(finns inte längre) Även GPS ficka på ryggen på denna.Firma Mikut gör också kläder för hundförare som är genomtänkta. Produktutvecklingen går ständigt framåt tillsammans med oss som brukar dem.


Plus: Smidig, tålig,blir inte tung,lite töj i tyget förhöjer smidigheten,bra dragkedja.Torkar smabbt.Blir inte tung i vatten. Extra skydd för hals och armbågar finns.
Minus: Du behöver kunna tyska,engelska eller franska. Då är det inga problem!

www.hundeschutzweste.de

    Färgglatt i skogen
 
 
 
SWE-West. Svensk väst som finns i färdiga storlekar samt att du kan få den måttsydd.
De flesta västar är inte gjorda för hundar som arbetar med låg näsa.Det gör att halsskyddet är svårt att få bra passform på. Bäst har MI-westen lyckats. På Swe westen har jag justerat halsskyddet så det passar. Även satt ett extra skydd så den inte öppnar sig mellan hals och manke samt justerat fronten. Västen har fungerat bra, klarat påfrestningarna. Den passar bättre än vad det ser ut på bilden.
Plus: Bra skydd, syns bra.Bra service.Lätt att använda, ingen dragkedja.
Minus: Justeringar behövdes.Tung-passformen inte på topp,Torkar långsamt, Ingen dragkedja.Önskvärt med bättre skydd över bakstället.En del sömmar som kunde varit bättre.

Sårvård:
Har provat medicinsk honung på sårskador som inte kan sys eller där suturerna spricker upp. Ofta smutsiga sår. Special honung som även används inom humanvården på svårläkta sår.
www.swevet.se
Där kan du även köpa bandage i storpack.... 

Aptus SentrX spray har provats på mindre stick-skärsår som inte behöver sys eller som inte kan sys pga smuts.Har fungerat bra. Består av bl.a hyaluronsyra. Bidrar till att såret sluts snabbt genom att det skapas en gynnsam miljö(matrix)för de celler som är aktiva vid normal sårläkning. Beställs via www.Apotea.se
 
 
2024 © Sippolas kennel