Tillbaka

Välkommen till Sippolas kennel

Start
Aktuellt
DW 1960-2012
  - Enno vom Zerling
  - Viktor von der Buchklinge
  - Sippolas Ila
  - Sippolas Kalif
  - Sippolas Kalla
  - Sippolas Lexi

DW > 2013
Vildsvinsjaktprov
Skydd utrustning
Kullar
Fotoalbum
Arkiv
Om oss
Kontakt
Stambok
Äldre nyheter
Reportage Jakt Vapen


 Avfångning
S54934/2003 Sippolas Ila,brun tik efter S Viktor vd Buchklinge  undan Sippolas Gazoline. Liten, smäcker tik.Moderlig och omvårdande alfatik.Egentligen skulle vi inte behållit Ila. När jag precis varit på veterinärbesiktningen med I-kullen, ringde Mårten och var på väg till djursjukhuset med Ilas mor som blivit uppsprättad av en gris. Jag bestämde mig på stående fot att behålla Ila. Något jag aldrig,aldrig ångrat! De som skulle haft henne förstod läget och jag hjälpte dem sedan att få en annan tik hos annan uppfödare och de trivs med den nya tiken och hon jagar bra. 
Ila jagar allt vilt, bra sök och upptag,driver lagom länge.Klockren återgång, bra orienteringsförmåga,pålitlig,finner alltid vilt. Har en förkärlek för galtar som hon ställer hårt. Ger sig inte förrän grisen går iväg. Har fått en del svåra snitt vid jakter på gris.  Driver spårnoga som sin mor och har ett något ljust skall.Tydlig skillnad på drevskall och stånd/sprängarskall. Bra spårhund. Stressar aldrig,arbetar metodiskt. Mentalt mycket stabil. Smart. 
   

Har 3 kullar eller 25 valpar.Fyra söner,Kobras,Kalif,Ligist,Mabuse och sex döttrar,Kaxi,Kalla,Lykke,Larissa,Mitzi och Mila godkända på vildsvinsprov(K,L,M kullen). Det är ännu så länge ovanligt i Sverige. Just nu 2015 kan man nog säga att det är "unikt"med 4 kullsyskon S-märkta från K-kullen, 3 godkända i L-kullen samt 3 i M-kullen. Ila har 2 bröder som är godkända på S-prov och har också själv ett godkänt S-prov. Ila har inte haft en sjukdag under hela sitt liv mer än när griskontakten varit för intensiv. Avled 2013 av ålder.Med glädje och tacksamhet minns vi Ila som nu lever vidare genom sina barn och barnbarn.

 Ilas stamtavla h ttp://extrasida.se/upload/760026226.pdf.
Ukl: 040912,Revingehed  6-8-4-7-3-7-8-8-3=54p,
Ukl 040918,Bellinga 6-8-5-7-5-6-8-8-2=55 p,
Godkänd Vildsvinsprov (se fliken vildsvinsjaktprov)
Godkänd viltspår ankl.
 
Hd B,Ed-0
 
2024 © Sippolas kennel