Tillbaka

Välkommen till Sippolas kennel

Start
Aktuellt
DW 1960-2012
DW > 2013
  - Sandro vom Niestetal
  - Kanteborgs Hulda
  - Katzenbeissers Loke
  - Sippolas Ottar
  - Sippolas Pila
  - Sippolas Qlinga
  - Sippolas Remus

Vildsvinsjaktprov
Skydd utrustning
Kullar
Fotoalbum
Arkiv
Om oss
Kontakt
Stambok
Äldre nyheter
Reportage Jakt Vapen
 Kanteborgs Hulda
 


Hulda född 2014 e >S Katzenbeisser's Lukas u S Sippolas Mitzi, brun, Hd-A,Ed-0


Hulda är en kär och vänlig hund.Har en otrolig vattenpassion och kan ligga i plurret lääänge.Spontan apportör.Hulda är mentalt stabil, välbyggd tik exteriört åt det lite grövre hållet.
Genomförde ett mentaltest vid 15 månaders ålder(Jägarförbundet). Där visade Hulda mycket bra egenskaper, som dådkraft och bra "nerver"och det känns ju bra att bygga vidare på.
Ukl prov genomfördes i september 2015,Skabersjö. Fick två "dålig" harar som snabbt försvann över trafikerad väg, in i parker osv men vi fick ihop det bra ändå. Jag hade inga förväntningar alls pga att jag inte kunnat förbereda henne så bra.Allt över 2 poäng hade varit bra i mina ögon efter omständigheterna. Man ska ha tur med hararna på prov, men ingen kan ju styra var haren har sin gång. Vi hade en rolig dag och det var kul att se systrarna samtidigt. Så lika i sina egenskaper.
Hulda har visat att hon kan finna vildsvinen på egen hand och gillar att jobba med dem. Lätt att läsa i vildsvinssituationer.Fått sina blessyrer förstås genom åren men inget som satt ner den mentala styrkan. Kamplusten,modet och förståndet är balanserat.Klockren skärpa mot rovvilt.Driver bra med ärligt och väl hörbart skall. Har drivit allt vilt mycket bra. Godkänd på Skogsprov och vildsvinsprov. Okomplicerad tik som har varit en duktig mor.
Utvärdering: Av 28 valpar har 26 röntgenundersökts. Hd och Ed frekvensen ligger bättre än ras medelvärdet. Samtliga 26 Hd undersökta är utan anmärkning, (rasmedel ligger på 89%).Av 26 Ed undersökta är 92,3% utan anmärkning.(Rasmedel 89%ED 0). 
27 av 28 avkommor har startat på Ukl och deras gemensamma medeltal (bättre än rassnittet): 5-7-5-6-6-7-8-8.
6  godkända hittills på vildsvinsprov. 
TACKSAM till alla valpköpare som varit lojala och utvecklat sina hundar till bra jakthundar. Ni är bäst!!
 
 
2024 © Sippolas kennel