Tillbaka

Välkommen till Sippolas kennel

Start
Aktuellt
DW 1960-2012
  - Enno vom Zerling
  - Viktor von der Buchklinge
  - Sippolas Ila
  - Sippolas Kalif
  - Sippolas Kalla
  - Sippolas Lexi

DW > 2013
Vildsvinsjaktprov
Skydd utrustning
Kullar
Fotoalbum
Arkiv
Om oss
Kontakt
Stambok
Äldre nyheter
Reportage Jakt Vapen
Enno vom Zerling 2004-2012
S69086/2008 > S Enno vom Zerling, e.S Umberto vd Gonzeburg u S Zirbel v Zerling, röd hane,import 2008.
Enno var född 2004. Omplaceringshund. Vi känner uppfödaren Thomas Roth och när familjen som ägde Enno måste omplacera honom pga familjeskäl så köpte vi honom. Vi hade goda erfarenheter av brodern, Erik Zerling(K-kullen) så det var inget att tveka på. Enno var godkänd för avel i Tyskland men det var inte huvudskälet till att vi köpte honom. Vi behöver alltid bra jakthundar! Och det är främst detta som Enno användes till. Första hösten jagade Enno på tyskt sätt som han var van, dvs sökte stort tills han tog upp och sedan var han ute o jagade på egen hand i några timmar. Älg var särskilt roligt.Men Enno hittade alltid hem igen.Vi jobbade mycket med kontakten. Enno var familjekär och var lätt att jobba med.Vi använda honom på alla de jakter vi deltog på, passade alltid in.Enno jagade främst vildsvin och hjort. Var sprängartyp och orädd i kontakten med vilt. Viltskarp men på ett balanserat sätt. Drev med bra skall, inte lös i skallet. En glad,trevlig,lättlärd hund. Har förbrukat en skyddsväst hittills i Sverige.. Fick många skador trots skydd.Hård mentalt och med mycket hög viltskärpa. He was one of the kind, en unik hund som vi är otroligt tacksamma över att vi fått dela livet med.

Har 7 valpar med godkänt Vildsvinsprov, Sippolas Ligist, Lykke, Larissa, Stöyletuftas Hermes(Norge)Markbackens Mårran,Maximillian samt Brantelids Bissie och Ballo.


Många av valparna jagar gris och har skärpa i de olika kombinationerna med svenska tikar. Enno nedärvde jakt och ligger över rasens genomsnitt. Viljan och söket är det som främst utmärker hans avkommor. Samt ett något hårt skall.  Av 50 valpar i Sverige har hittills 40(80%) startats på UKL.
Enno dog 2012-11-06 efter en svår vildsvinsskada. Alldelens för tidigt, sörjd och saknad.
Har valpar i Sverige och Norge. Stolparöd E-kull, Sippolas L-kull(med Ila), Digeshults M-kull, O-kull,Markbackens M-kull, Tskogens Yaffa, Stöjletufta H-kull. Totalt 48 valpar i Sverige och 7 i Norge.  

Ennos stamtavla: http://extrasida.se/upload/819687316.pdf
Jaktprov:
Jp,050409,12 mån,51 cm,SG 4-6-4-6-8-6-6-8=108,2 pris,
Epb 060909,52 cm,SG 5-8-8-6-8-8-5-8-j-j=92,2 pris,
Godkänd Skärpeprov,
Godkänd Viltsvinsprov. (se fliken vildsvinsjaktprov)
Hd-A,Ed-0
Har välmeriterade syskon i VDW som går i avel. Tre godkända på vildsvinsprov(S) och skärpeprov, 6 i kullen med Hd-A.

 

 

Vi har några till, läs vidare på de andra flikarna
 

 
2024 © Sippolas kennel